Ψυχολογική και Συμβουλευτική Υποστήριξη

Η συστημική ψυχοθεραπεία έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματική σε ένα μεγάλο εύρος ψυχολογικών προβλημάτων, όπως: κατάθλιψη, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές, παθολογικό πένθος, διαζύγιο, αγχώδεις διαταραχές και άλλα.

Δυσκολίες στη σχέση ζευγαριών και θέματα χωρισμού και διαζυγίου, δυσκολίες στις σχέσεις γονέων-παιδιών, θέματα συμπεριφοράς των παιδιών και εφήβων που διαταράσσουν την προσαρμογή του παιδιού στην οικογένεια και το σχολείο.

Στόχος της θεραπείας είναι το άτομο που αντιμετωπίζει δυσκολίες να δει τη σχέση του με όλους αυτούς τους παράγοντες και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση που τον/την επηρεάζουν και με τη βοήθεια του θεραπευτή να αποκτήσει διαφορετικό τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων.

 

  • Άτομα 

Η συστημική προσέγγιση συνθέτοντας θέσεις και πρακτικές από τη συστημική θεωρία και άλλες αξιόπιστες θεραπευτικές προσεγγίσεις, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διάφορες ψυχολογικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, φοβίες, άγχος κλπ.

  • Ζευγάρια 

Από πολλές έρευνες έχει φανεί ότι τα ζευγάρια που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους (συνεχείς συγκρούσεις, δυσκολίες στην επικοινωνία, απιστία, ψυχρότητα), έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν μαζί και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα σχέσης.

Στο Κε.Συ.Θε.Σ. χρησιμοποιούμε ένα συνθετικό μοντέλο θεραπείας ζευγαριού το οποίο χρησιμοποιεί θέσεις και τεχνικές από πρόσφατα μοντέλα θεραπείας ζευγαριού όπως τη Συναισθηματικά εστιασμένη θεραπεία ζεύγους, την εστίαση στη λύση και την αφηγηματική προσέγγιση.

Στη συμβουλευτική παρέμβαση βλέπουμε μαζί το ζευγάρι και ενίοτε κάνουμε συναντήσεις με τον καθένα χωριστά.

  • Οικογένειες

Η οικογένεια, όπως κάθε ζωντανό σύστημα, εξελίσσεται. Εκείνο που έχει περισσότερο ανάγκη η οικογένεια σήμερα, είναι η κάλυψη συναισθηματικών αναγκών και η ανοιχτή και ώριμη επικοινωνία.

Στη συστημική προσέγγιση δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο να εκπαιδεύσουμε τα μέλη της οικογένειας να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους. Επίσης να κατανοούν τη διαφορετικότητά τους και να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που έχουν προκύψει διαχρονικά στους ρόλους ανδρών και γυναικών.

  • Θεραπευτικές Ομάδες

Συχνά η θεραπεία γίνεται μέσα από τη συμμετοχή του ατόμου σε ομαδικές συναντήσεις. Μέσα από το αντικειμενικό καθρέφτισμα που κάνει η θεραπευτική ομάδα, ο θεραπευμένος μπορεί να συνειδητοποιήσει καλύτερά το πρόβλημά του και να αλλάξει τον τρόπο που το αντιμετωπίζει.

  • Οργανισμούς / Επιχειρήσεις

Συμβουλευτικές συνεδρίες για ομάδες και οργανισμούς που επιθυμούν να απογειώσουν τα αποτελέσματά τους και να επιλύσουν τις συγκρούσεις ή τα θέματα που αντιμετωπίζουν. Προγράμματα υποστήριξης για επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, προσωπικού. Δώστε στο προσωπικό σας την υποστήριξη που χρειάζεται και βοηθήστε την επιχείρησή σας να απογειωθεί! Ολοκληρωμένα προγράμματα υποστήριξης για CEO’s, ομάδες και στελέχη επιχειρήσεων.

Κλείστε τώρα ραντεβού μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

Συμβουλευτικές Συνεδρίες χαμηλού κόστους

Το Κε.Συ.Θε.Σ. στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων του Πιστοποιημένου προγράμματος στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία, προσφέρει έναν αριθμό συμβουλευτικών συνεδριών με χαμηλό κόστος για άτομα που επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (φοιτητές, άνεργοι, ευπαθείς ομάδες).

Την εποπτεία των παραπάνω θεραπευτικών συμβουλευτικών συνεδριών, έχουν άτομα με κλινική εμπειρία. Οι συνεδρίες χαμηλού κόστους απευθύνονται σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.