Κοινωνικές Δράσεις

Οι υπηρεσίες του Κε.Συ.Θε.Σ παρέχονται δωρεάν στους δικαιούχους των Δημοτικών Ιατρείων Αλληλεγγύης “Νίκος Σκοπούλης” του Δήμου Ιωαννιτών.

  • 31.05.2014 – Εργαστήριο για επαγγελματίες ψυχικής υγείας με θέμα “H Ψυχοθεραπεία στην εποχή των μαγικών εικόνων : πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πολυμορφική”.
  • ΜΑΡ 2014 – ΜΑΪ 2014 – Ομάδες Σχολών Γονέων Δήμου Ιωαννιτών που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης (νυν Κε.Συ.Θε.Σ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) και τη Διεύθυνση Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.
  • ΜΑΡ 2014 – ΜΑΪ 2014 – Ομάδες Σχολών Γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων της Αλεξίας Στεργίου.
  • ΜΑΡ 2014 – ΜΑΪ 2014 – Ομάδες Εκπαιδευτικών που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης (νυν Κε.Συ.Θε.Σ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) και τη Διεύθυνση Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.
  • 22.03.2014 – Βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Αναζητώντας το δημιουργικό εαυτό μου – Συμβουλευτική υποστήριξη εκπαιδευτικών” το οποίο υλοποιήθηκε από το ΚΕΣΥΠ Δ.Δ.Ε. Άρτας και το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης (νυν Κε.Συ.Θε.Σ).
  • 07.10.2013 – Εισήγηση με θέμα “Αρχές και δεξιότητες επικοινωνίας στην οικογένεια: Συστημική Προσέγγιση” στα πλαίσια του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Γρεβενών με γενικό τίτλο “Νους υγιής εν καιρώ κρίσης”.
  • 18.04.2013 – Ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ιωαννιτών στη διαχείριση συγκρουσιακών καταστάσεων και προβληματικών συμπεριφορών στο εκπαιδευτικό περιβάλλον με τη συστημική προσέγγιση.