Γνωρίστε μας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής (Κε.Συ.Θε.Σ.) είναι το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Βορειοδυτική Ελλάδα που οργανώνει τετραετές επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία, με πιστοποίηση από την EFTA-TIC (Επιμελητήριο Κέντρων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας).

Το Κε.Συ.Θε.Σ. λειτουργεί από το 2010, υπό την επιστημονική ευθύνη της κας Βασιλικής Παπαδιώτη – Αθανασίου, τέως Αν. καθηγήτρια Ψυχολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων, Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας των συγγραμμάτων «Οικογένεια και Όρια: Συστημική Προσέγγιση» και «Σχολές Οικογενειακής Θεραπείας» (σε συνεργασία με τη Λία Σοφτά – Nall). Μέχρι το 2015 λειτουργούσε σε συνεργασία με το ΕΣΥΘΕΠΑΣ και από το 2015 λειτουργεί ως ανεξάρτητο Κέντρο, αναγνωρισμένο από την EFTA-TIC.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η βασική προσέγγιση που χρησιμοποιούμε τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή και την κλινική πράξη είναι η συστημική. Η συστημική προσέγγιση αποτελεί έναν ευρύτερο τρόπο σκέψης, μια επιστημολογική θέση, που εφαρμόζεται σε ποικίλους επιστημονικούς κλάδους, όπως ψυχολογία, κοινωνιολογία, πολιτική, οικονομία, ιατρική. Συνεπής με την αρχή της ολότητας και της εξέλιξης που την καθορίζουν, η συστημική θεωρία εμπλουτίζεται συνεχώς από τις θεωρητικές θέσεις και τα ερευνητικά δεδομένα και άλλων επιστημών. Τελευταία έχει εντάξει στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα ερευνητικά δεδομένα από τη θεωρία δεσμού και από το χώρο των νευροεπιστημών, τα οποία στο Κέντρο μας αξιοποιούμε στα σεμινάρια και στη θεραπευτική παρέμβαση.
Με την ίδια φιλοσοφία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε: άτομα, ζευγάρια, οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και οργανώνει σεμινάρια ψυχικής υγείας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Γνωρίστε τα στελέχη, τους εκπαιδευτές και τους ειδικούς συνεργάτες μας.