Σπυριδούλα Π. Τραχανά ​

Ψυχολόγος ΑΠΘ, ειδ. Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεύτρια
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Η Σπυριδούλα Π. Τραχανά σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και σήμερα είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο. 

Επίσης, έχει ειδικευτεί στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία. Από το 2010 έως σήμερα συνεργάζεται με το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής (Κε.Συ.Θε.Σ), ως μέλος της επιστημονικής του ομάδας. 

Παράλληλα έχει συνεργαστεί με ελληνικές και διεθνείς Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, στελεχώνοντας θέσεις όπως: Ψυχολόγος, Επόπτρια ομάδας ψυχικής υγείας, Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας και 

Συντονίστρια προγράμματος για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων. Κατά τα τελευταία έτη διατελεί Σύμβουλος Ψυχολόγος σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και είναι Εκπαιδεύτρια μαθημάτων ψυχολογίας διαφόρων ειδικοτήτων σε Δημόσια ΙΕΚ. Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Ψυχολόγος σε Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε Ιωαννίνων. 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της αλλά και μετά την ολοκλήρωσή τους προσέφερε εθελοντική εργασία σε δομές ψυχικής υγείας (ψυχιατρικές κλινικές, δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης). 

Συνεχίζει να επιμορφώνεται παρακολουθώντας σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες στο χώρο της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) από το 2017 ως σήμερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας