Ηλέκτρα Μπεθυμούτη

Ψυχολόγος, Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια, MSc

Η Ηλέκτρα Μπεθυμούτη είναι Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Συστημική εκπαιδεύτρια και επόπτρια. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και  ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Λύση στο Πανεπιστήμιο Pontificia στη Σαλαμάνκα,  και στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Πανεπιστήμιο Autónoma της Βαρκελώνης. Εκπαιδεύτηκε στην ομαδική δραματοθεραπεία και την παρέμβαση σε κρίση.

Συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας  (ΕFTA) στην οικογενειακή θεραπεία των ψυχώσεων, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο SantPau στην Βαρκελώνη, ως υπότροφος ερευνήτρια του Διδακτορικού Προγράμματος Ψυχιατρικής.

Εργάστηκε ως οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, στο χώρο της κοινοτικής ψυχιατρικής σε κέντρα  στήριξης ευάλωτων ομάδων, θυμάτων Βίας, Σωφρονιστικά Ιδρύματα, και έκανεψυχοκοινωνική παρέμβαση σε μαζικές καταστροφές.

Τελεί διδάσκουσα και επόπτρια στη συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεία σε διάφορα Ινστιτούτα εκπαίδευσης  στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Είναι ιδρύτρια του Κέντρου Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Bienestar στη Θεσσαλονίκη,και επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος Εκπαίδευσης στα Μεταμοντέρνα Μοντέλα Ψυχοθεραπείας.

Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β.Ελλάδος και των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Οικογενειακής  και Βραχείας Θεραπείας.

Επικοινωνήστε μαζί μας