Δρ. Έλενα Τράγου

Η Έλενα Τράγου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών και στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Eκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αμερική, ολοκληρώνοντας Master (M.Sc) στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και διδακτορικό στην Οικογενειακή Θεραπεία, στο Nova Southeastern UniversityFlorida, U.S.A. Ειδικεύτηκε στην Νοσηλευτική Οικογενειακή Θεραπεία, στο University of Miami και εργάστηκε ως ψυχολόγος σε ιδιωτική κλινική, όπου συμμετείχε στη διεπιστημονική ομάδα για την υποστήριξη ασθενών με Alzheimer και Parkinson’s και των φροντιστών τους. Εργάστηκε για μία δεκαετία με ομάδες θυμάτων οικογενειακής βίας, στον Αμερικάνικο διακυβερνητικό οργανισμό Women in Distress και στον πολύ επιτυχημένο ξενώνα του. 

Η εμπειρία αυτη τής πρόσφερε αναντικατάστατη γνώση, σεβασμό και εκτίμηση για τους ανθρώπους που παλεύουν να αντεπεξέλθουν στα πολύ δύσκολα της ζωής και ένα βραβείο για την προσφορά της από τον οργανισμό Women in Distress. 

Εργάστηκε επίσης ως οικογενειακός ψυχολόγος στον ιδιωτικό οργανισμό Institute of Family Centered Services (IFCS) και έχει συνεργαστεί με οικογένειες, σχολικούς, δημοτικούς και κοινοτικούς φορείς. Από το 2003, δίδαξε σε ιδιωτικά και κοινοτικά πανεπιστήμια της Φλώριντα των ΗΠΑ και, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ψυχολογίας.

Από το 2008 μέχρι σήμερα διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στην ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση. Βιβλία της χρησιμοποιούνται ως διδακτικά εγχειρίδια σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα. Συγγραφέας πολλαπλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, ενεργό μέλος σε παγκόσμιους οργανισμούς ψυχολογίας και οικογενειακής θεραπείας, επενδύει την ευρεία και πολύχρονη εμπειρία της στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Find Your Happy, όπου εργάζεται με ενήλικες και παιδιά για την κατάκτηση της χαράς, τη δημιουργία δυνατών σχέσεων και την αναζήτηση προσωπικού νοήματος στη ζωή τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας