Το Κε.Συ.Θε.Σ. διοργανώνει σεμινάρια που απευθύνονται σε μεγάλο εύρος κοινού, αλλά και σεμινάρια για επαγγελματίες Ψυχικής υγείας.

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Καλλιεργώντας τη συναισθηματική αυτορρύθμιση: Μια έννοια-κλειδί για την ψυχική και σωματική μας υγεία

5 Δεκεμβρίου, 2022 @ 6:30 μμ - 8:30 μμ

 

Ο παρών κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων, διάρκειας 4 ωρών, απευθύνεται σε άτομα από τον χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγούς).

 

Στόχος του κύκλου σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση των ειδικών ψυχικής υγείας σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της συναισθηματικής αυτορρύθμισης μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία, καθώς και η πρακτική εφαρμογή και μετέπειτα κλινική αξιοποίηση της σύντομης μεθόδου παρέμβασης που θα αναλυθεί.

 

 

‘Α Μέρος Σεμιναρίου (Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 18:30-20:30)

 

Στο πρώτο σεμινάριο, η τ. Αν. Καθηγήτρια Βάσω Παπαδιώτη και ο Φώτης Ντάγκας (MSc), θα αναπτύξουν    την έννοια της αυτορρύθμισης    και τη σημασία της στην ψυχική μας υγεία. Θα αναφερθούμε σε σχετικές έρευνες και θα αξιολογήσουμε τη δική μας αυτορρύθμιση μέσα από ένα σχετικό ερωτηματολόγιο. Επίσης θα αναφερθούμε σε μελέτες περίπτωσης για τον ρόλο και την σημασία της αυτορρύθμισης και στους τρόπους με τους οποίους οι σύντομες παρεμβάσεις με στόχο την αυτορρύθμιση έχουν αποτέλεσμα μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

 

‘Β Μέρος Σεμιναρίου (Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, 18:30-20:30)

 

Στο δεύτερο σεμινάριο η Δρ. Γεωργία Γκαντώνα μέσα από μια διαλογική οπτική των συναισθημάτων θα παρουσιάσει το Διαλογικό Μοντέλο των Σταδίων για την Αλλαγή των Συναισθημάτων (ΔΙΜΟΣΑΣ) (Gkantona, 2019). Το μοντέλο αυτό, αποτελεί μια βραχύχρονη παρέμβαση για τη διαχείριση και αντιμετώπιση αρνητικών συναισθημάτων όπως ο θυμός, η λύπη, το άγχος και ο φόβος, που συχνά δυσκολεύουν τη ζωή των συμβουλευόμενων/ θεραπευόμενων. Θα παρουσιαστεί αναλυτικά το μοντέλο αυτό των επτά σταδίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το εντάξουν στην κλινική τους πρακτική μετά το πέρας του σεμιναρίου. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν κλινικά παραδείγματα εφαρμογής του μοντέλου για την πληρέστερη κατανόησή του.

 

Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ και για τα δυο σεμινάρια.

 

*Για όσους επιθυμούν θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

* Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, συμπληρώστε την φόρμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://forms.gle/NGZVG9VULLmhRMaBA

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Δεκεμβρίου, 2022
Ώρα:
6:30 μμ - 8:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
https://forms.gle/NGZVG9VULLmhRMaBA

Χώρος Διεξαγωγής

online
Ελλάδα

Διοργανωτής

Κε.Συ.Θε.Σ.
Phone
2651070434, 2152151946
Email
kesythes@gmail.com